Pamphilus XXIII

Marina Tsvetajeva

Om tacksamhet (ur dagboken 1919)

Översättning Alan Asaid

Pamphilus XXIII

40 s

ISBN 978-91-986438-7-9

Textfragmenten som bildar Om tacksamhet dateras till juli 1919 och publicerades som ett sammanhängande verk, en helhet, första gången 1926 i en ryskspråkig emigranttidskrift i Bryssel. Texterna bär spår av den nöd och hunger som präglade Tsvetajeva och hennes familj såväl som miljoner andra liv och öden i tiden. Men det är också texter med allmängiltig kontur som medelst berått mod, ett slags kärv extas, aforistisk slagkraft och stilistiskt temperament, tar sig an att teckna tacksamhetens, eller tacksamheternas, vikter och utfall i den mulna mänskliga komedin. En prosa i lyrisk mundering, som närmar sig eller tangerar den artegna puls och andhämtning som råder i Tsvetajevas dikter.

Om tacksamhet presenteras här för första gången i en självständig utgåva. Översättning och kommentar av Alan Asaid.

Beställ via Bokbörsen

Beställ via Adlibris

Beställ via Bokus

Beställ via förlaget