Pamphilus XIII

Maxim Grigoriev

Fotografen

Pamphilus XIII

64 s

ISBN 978-91-986439-6-1

En vårmorgon i Lissabon möts en rysk författare och en portugisisk fotograf.

En höstdag i Porto femton år senare tar de en sista promenad tillsammans. Däremellan ryms besvikelser, tillkortakommanden, kompromisser. Långnovellen Fotografen är en komprimerad, lågmäld inre skildring av ett liv fullt av obesvarbara frågor, groende osäkerhet och brist på sann, rättfärdigad tro.

Maxim Grigoriev föddes 1980 i Moskva och växte upp i Stockholm. Han har vid sidan av sitt skrivande arbetat som översättare från ryska och delar i dag sin tid mellan Paris och Porto. Fotografen är hans tredje monografiskt publicerade verk efter prisbelönta novellsamlingen Städer och romanen Nu.

Beställ via Bokbörsen

Beställ via Bokus

Beställ via förlaget